زعفران به ویژه بعد از آسیاب شدن باید دور از نور و رطوبت و در
جام شیشهای نگهداری شود. زیرا با توجه به این که اسانس (مواد معطر) زعفران قابل
تبخیر شدن است در صورت نگهداری نامناسب، به مرور زمان اسانس آن تبخیر شده و از
اثرات دارویی و طعم و مزه آن کاسته میشود و مرغوبیت آن از دست میرود. البته بعضاً دراکثرمواقع زعفران تا۱یا۲ماه
بعدازبرداشت بووعطردارد اشتباه رایج در این است که اکثراً فکر میشود که زعفران
بایدبو وعطرزیادبدهد؛ زعفران بعد از ۲ماه خشک میشود بویش میپرد وقتی آسیاب
میشود ومرطوب میشودمجدد بووعطرمیگیرد، پس درهمه مواقع سال زعفران بوی تازگی که
تازه جمع شده باشد را نمیدهد. بنابراین بهتر این است که برای نگهداری
خواص زعفران مقداری از آن را که میخواهند در طول یک هفته استفاده نمایند را آسیاب
نموده و در جام شیشه ای در بسته ای قرار دهند.




تقلب در فروش زعفران
بهترین نوع زعفران زعفرانی است که به آن دختر پیچ میگویند یعنی صد درصد طبیعی است و سر ریشه دست نخوردهاست مانند رشتهای نخ قرمز است که پایین آن سفید و نیمه بالای آن قرمز است .چون زعفران بسیار گرانقیمت میباشد، از قدیم سوداگران حقه باز و افراد سودجود در آن دستکاری می کنند. مهمترین تقلبی که به عنوان زعفران صورت میگیرد گل رنگ میباشد که شباهتی به زعفران دارد و میتواند ایجاد رنگ زرد کند. گاهی برای اضافه شدن وزن به آن روغن یا عسل افشانه میکنند. از موردهای دیگر تقلب در زعفران میتوان اضافه نمودن نمک و شکر به زعفران را نام برد که جهت افزایش کتله آن صورت میگیرد. همچنین کاکل جواری به دلیل داشتن شباهت به دم زعفران گاهی رنگ آمیزی میشود و به جای زعفران فروخته میشود.بعضا گوشت اسب و گاو را تارتار جدا نموده و پس از خشک نمودن آن را به زعفران اضافه می کنند که تشخیص آن دشوار است.
بناء توصیه می شود تا حد ممکن در خرید زعفران دقت کنید و از شرکت های معتبر خرید کنید.
نظرات
ارسال یک نظر